Doulabegeleiding

Op een bewuste manier, met vertrouwen je zwangerschap en de geboorte ervaren.

Een bevalling is een van de meest bijzondere momenten in iemands leven. Het is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Als doula ben ik ervan overtuigd dat je door een goede voorbereiding met veel vertrouwen jouw bevalling tegemoet gaat. Het is een moment waarop je jouw eigen kracht kunt ontdekken en op jouw manier kunt beleven.

Persoonlijke geboortecoach

Ik ben er om jou en je partner te ondersteunen tijdens deze mooie reis. Samen gaan we in gesprek en zullen we verschillende mogelijkheden en wensen bespreken om zo tot een concreet plan te komen. Daarnaast geef ik jou en je partner mentale, emotionele en fysieke steun. Zo bereiden we ons via een aantal persoonlijke gesprekken op een fijne en bewuste manier voor, zodat jullie met vertrouwen en rust de bevalling tegemoet kunnen gaan.

Mijn missie als doula is dat jij je vol vertrouwen naar de geboorte van je kindje uit kijkt en naderhand positief kan terugkijken op jouw bevalling. Elke vrouw en elke bevalling is uniek en daarom bied ik begeleiding op maat. Ik ben er niet als vervanging van je partner, maar verbindt jullie, creëer een fijne sfeer om in te bevallen en bewaak zo jullie bevalbubbel. Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ondersteunen bij dit bijzondere moment in jullie leven en ik zal er alles aan doen om deze ervaring zo warm, liefdevol en zacht mogelijk te maken.

ik wil kennis maken

Voordelen van doulabegeleiding

 • + Ik ben er voor je in het hele proces van zwangerschap en bevalling
 • + Je voelt je meer ontspannen, omdat er altijd een vertrouwd gezicht is met kennis over bevallen waar je op terug kunt vallen. Ook als de verloskundige tussendoor even weg moet of als er een wissel van dienst is
 • + Jij houdt de regie: ik deel mijn kennis, zo kun je bewuste keuzes maken in wat voor jou belangrijk is tijdens de bevalling
 • + Meer zelfvertrouwen voor, tijdens en na de bevalling omdat je goed voorbereid bent en weet wat je kunt verwachten
 • + Een positieve bevallingservaring zorgt voor een goede en snelle hechting met je kindje
 • + Grotere kans op borstvoeding kunnen geven
 • + Minder kans op postnatale depressie
 • + Het is bewezen dat zwangere vrouwen die begeleiding krijgen van een doula tijdens de bevalling vaker positief terugkijken op de geboorte.
 • + Het doula-effect:
  45% minder kans op een keizersnede
  25% kans op kortere duur van de bevalling
  60% minder kans op verzoek om een ruggenprik
  40% minder kans op gebruik van kunstmatige inleiding
  30% minder kans op verzoek om pijnbestrijding.

Ervaringen

“We voelde direct een klik met Tessa en wat we erg prettig vonden aan de voorbereidende gesprekken is dat ze echt op zoek was naar waar onze behoefte lag.

Tijdens de bevalling was ze er precies op de goede momenten, op de achtergrond zoals ik dat prettig vond. Ik heb me gedurende het hele proces veiliger en meer op mijn gemak gevoeld door de aanwezigheid van Tessa.

Tessa is een warme en liefdevolle vrouw die ons uitstekend heeft begeleid in deze bijzondere fase van ons leven. Dankzij de kundige voorbereiding kregen wij goed voor ogen hoe we het liefst wilden dat de bevalling zou verlopen. De aanwezigheid en coaching van Tessa tijdens de bevalling heeft voor zo'n veilige sfeer gezorgd. Al onze wensen zijn uitgekomen. Wij blijven haar voor altijd dankbaar voor deze intense en prachtige ervaring.”

Eva & René

Voorbereiding op de bevalling

Vertrouwensband
Tijdens het voortraject leer ik jullie goed kennen. Hierdoor ken ik jullie wensen, je angsten en je grootste kracht. We gaan samen op zoek naar wat bij jullie past en wat jullie nodig hebben om vol vertrouwen deze bevalling tegemoet te gaan. Dit is maatwerk. We zoomen samen in op jullie unieke situatie. Daarbij zullen we tijdens onze eerste ontmoeting al een aantal technieken gaan leren die je tijdens je bevalling zou kunnen gebruiken.

Tools en technieken
Deze technieken zullen je helpen meer te ontspannen, je helpen met je ademhaling en we gaan houdingen oefenen die je bevalling kunnen bevorderen. Daarbij maak ik ook gebruik van Spinning Babies-technieken die de ligging van de baby gunstig kunnen beïnvloeden. Zijn je weeën te zwak of vorderd de ontsluiting niet, dan kan ik specifieke technieken aandragen om het proces op een natuurlijke manier te doen vorderen. Ik voorzie ook je partner van fijne praktische tools en tips voor tijdens de bevalling. Zo kunnen jullie een prachtig team vormen.

Naast technieken zullen we in de voorbereiding ook uitgebreid stilstaan bij het fysiologische proces van de bevalling.

Welke hormonen maakt het lichaam aan, welke reis maakt jouw kindje door jouw lichaam en wat kan je doen om je lichaam goed haar werk te laten doen. Door te begrijpen wat er gebeurt kan je beter met de sensatie omgaan en blijf je vertrouwen houden in het proces. Daarnaast leer ik je alles over de eventuele complicaties en interventies zodat je weet wat je opties en wensen zijn. Je gaat vol vertrouwen je bevalling in en zo hou jij volledig de regie. Ook je partner zullen we niet vergeten. Ik ben er voor jou en je partner, als je die hebt. Je partner kan er beter voor je zijn als hij niet het gevoel heeft er alleen voor te staan. Ik kan hem technieken leren waarmee hij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling en delen hoe hij ervoor kan zorgen dat hij zich kan ontspannen en er zonder zorgen voor je kan zijn.

Geboorteplan
Als laatste kijk ik mee met jullie geboorteplan: Hoe ziet jullie droombevalling eruit. Wat zijn mogelijke scenario’s en wat zouden jullie in deze gevallen willen. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk hoe er een bevalling ontstaat die bij jullie past en waar jullie in regie zijn.

Doulabegeleiding tijdens de bevalling

Vanaf week 38 tot 2 weken na de uitgerekende datum ben ik dag en nacht bereikbaar voor wanneer de bevalling zich aandient. Bij de eerste tekenen van de geboorte, kan je mij bellen. Ik kom naar jullie toe zodra jullie dat willen. Ik blijf de hele bevalling bij jullie, hoelang het ook duurt.

Met mijn ervaring en deskundigheid doe ik er alles aan om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Tijdens de bevalling kan ik wanneer nodig je coachen en teruggrijpen op technieken of andere zaken die we tijdens de voorbereiding besproken hebben. Ik ben er om te overleggen op de momenten dat je twijfelt of het even niet meer weet, de rust te bewaren en soms is het voor vrouwen al genoeg dat ik er gewoon ben. Alles kunnen we op voorhand afstemmen, de ondersteuning is altijd naar jullie eigen wens, met respect voor dit intieme moment en met maar één doel; jou een zo prettig mogelijke bevalling te laten ervaren. Ook jouw partner betrek ik in het proces. Mocht je alsnog overgedragen worden aan een gynaecoloog, dan blijf ik als doula bij je, zodat er altijd een vertrouwd persoon bij je is. Pas als jullie samen met de baby rustig bij elkaar zijn, ga ik naar huis.

Het doula traject

 • Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • 3 voorbereidende gesprekken tijdens de zwangerschap
 • Ik kijk mee met jullie geboorteplan: Hoe ziet jouw droombevalling eruit? Wat zijn mogelijke scenario’s en wat zouden jullie in deze gevallen willen
 • Wanneer jullie het prettig vinden ga ik een keer met je mee naar een afspraak met de verloskundige of gynaecoloog
 • Vanaf week 38 tot 2 weken na de uitgerekende datum ben ik dag en nacht bereikbaar voor wanneer de bevalling zich aandient (eerder is mogelijk indien gewenst)
 • Ik ben er de gehele bevalling vanaf het moment dat jullie dat wensen, hoelang het ook duurt
 • Na de bevalling een kraambezoek waarin we terugblikken op de geboorte
 • Inclusief gebruik van de geboorte- en peanutbal, het lenen van verschillende boeken en de Elle TENS 2

Tarief €1449,- inclusief btw.
Werkgebied 30 km rondom Arnhem
ik wil kennis maken

Wil je wel mijn begeleiding tijdens de zwangerschap maar geen extra persoon tijdens de bevalling?
Ga dan voor privé zwangerschapscursus.

De geboorte van je kind zul je de rest van je leven herinneren. Door te investeren in de juiste ondersteuning en begeleiding
kun jij er zeker van zijn dat jij vol trots en liefde kunt terugkijken op deze gebeurtenis.