Over mij

Tessa de Bos

Zwangerschap is een moment om bewust stil te staan bij wie je bent en wat je nodig hebt

Jou ondersteunen

Ik ben Tessa de Bos. Een bevalling valt niet geheel te plannen of te voorspellen. Het is wel belangrijk dat je achteraf voelt dat jij de regie hebt gehad, dat er naar jouw wensen is geluisterd en dat je je tijdens de hele bevalling gesteund hebt gevoeld.

Zelf heb ik ervaren hoeveel kracht er vrij komt als je een kind baart. En ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat je weet wat er met je lichaam gebeurt, hoe je kunt ontspannen en wat je kan doen om je lichaam hierin te ondersteunen zodat de juiste stofjes vrij komen die het bevallingsproces bevorderen.

Ik kijk wat jij nodig hebt om je veilig te voelen tijdens de bevalling. Ik leer je kennen, ik ben er, weet van jullie wensen en samen helpen we jou erdoorheen zodat je je continu veilig voelt.

Wordt je hier blij van en mag ik jou als doula begeleiden naar een mooie krachtige geboorte? Of wil je vrijblijvend kennismaken om te kijken of er een klik is? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of lees hieronder meer over mij.

Jou ondersteunen

Samen met Jeroen en onze twee jongens Pepe (2013) en Rein (2016) woon ik in Arnhem. Mijn eerste zoontje is ruim vijf weken te vroeg geboren en was daardoor een bevalling met veel medische begeleiding. Veel is me op dat moment overkomen, ik had geen regie. Na de geboorte van mijn eerste zoontje ben ik me meer en meer gaan verdiepen in zwangerschap en geboorte, omdat ik anders wilde bevallen en beter voorbereid wilde zijn op de bevalling van mijn tweede zoontje.

En dat terwijl ik al mijn hele leven een grote fascinatie heb voor zwangerschap en geboorte. Als kind keek ik al naar bevallingen op tv samen met mijn moeder.

Maar tijdens de voorbereiding op en de bevalling van mijn tweede zoontje is de wens om doula te worden geboren. Het doula-schap geeft me veel voldoening. Jou en jouw partner ondersteunen en bijstaan tijdens dit bijzondere proces, kennis delen om jullie voor te bereiden op verschillende scenario’s die tijdens je bevalling kunnen ontstaan en bijbehorende technieken te oefenen. Om zo vanuit vertrouwen je lichaam het werk te laten doen en geboorte te kunnen geven, zoals dat voor jou het beste werkt. Mijn missie: bijdragen aan meer positieve bevalervaringen.

Wat mij uniek maakt?

Ik ben er bij maar toch ook niet; het draait om jou en je partner, nooit om mij. Misschien is alleen mijn aanwezigheid genoeg of heb je mijn ondersteuning nodig in het vinden van de juiste houding en gaan we samen door elke wee. Ik stem af en pas me aan. Ik weet te zorgen voor een veilige sfeer. We bouwen aan een vertrouwensband om zo te zorgen voor een ontspannen bevalling.

Voel je vrij om contact op te nemen. Graag maak ik kennis om te kijken of er een klik is.

neem contact op

Of lees meer over doulabegeleiding, mijn privé zwangerschapscursus of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.